top of page

Hannu Lehtonen

Hurmaavaääninen, suurten tunteiden tulkki, Hannu Lehtonen on laulanut itsensä suomalaisten sydämiin. Konserttilavojen suosikkibaritonin monipuolisesta ohjelmistosta jokainen kuulija löytää itselleen ne rakkaimmat sävelmät: koskettavista laulelmista tulisiin latinalaisrytmeihin ja viihdemusiikin helmiin. Niinpä myös esiintymispaikkoja on vuosien varrella ollut monenlaisia: suuria konserttisaleja, Linnan juhlia, teatterilavoja, kirkkoja, tanssiravintoloita ja tiettävästi miehen on kuultu laulavan serenadia myös iltanuotiolla.

 

Hannu Lehtonen syntyi 19. helmikuuta 1963 Kalvolassa, Kanta-Hämeessä. Laulaja ja diplomisaksofonisti, MuM Hannu Lehtosen muusikonura on kulkenut pelimannin penkiltä Sibelius-Akatemian kautta Lahden konservatorioon saksofonin lehtoriksi. Soittamisen ohella Hannu Lehtonen on opiskellut laulua Lahden konservatoriossa, Sibelius-Akatemiassa ja erilaisilla kursseilla opettajinaan mm. Kalevi Koskinen, Sauli Tiilikainen, Pertti Lehtinen ja Risto Saarman.

 
Saksofonisti Hannu Lehtosen laulajanura alkoi hänen omien sanojensa mukaan aikanaan vähän vitsinä Seinäjoen Tangomarkkinoilta vuonna 1992.
 

Opiskellessaan Sibelius Akatemiassa 1980-luvulla hän kävi kyllä laulutunneilla, mutta jotenkin vain laulu jäi silloin vähemmälle. 

90-luvun alussa Tangomarkkinat oli kuitenkin nouseva juttu. Hannu lähti mukaan ja vitsi johtikin siihen, että hän sijoittu finaalissa toiseksi Mika Pohjosen voittaessa kuninkuuden. Pisteet taisi kyllä mennä tasan, kilpailu ratkaistiin puheenjohtajan äänellä.

 

Viime vuosina Hannu on esiintynyt erilaisten konserttikiertueiden solistina. Viihdemusiikin tiimoilla on vietetty italialaisia iltoja, muisteltu Helismaata, palautettu Suomi-Filmin hittisävelmät kuulijoiden mieliin yhdessä Arja Korisevan kanssa ja Olavi Virran elämästä on kummunut lauluja paitsi "Vielä Virtaa" -äänitteeseen, myös konserttikiertue Laulaja Olavi Virta.

 
 
Hannu Lehtonen ja saksofoni
bottom of page